Sponsors

cropped-cropped-logo-Sinter-Best-1.jpg                                                          Best, 28/09/2016

Kindervoorstelling Sinterklaas en de verloren Sjaal.

 

Het ontstaan

Al jaren verzorgen wij bezoeken van Sinterklaas en zwarte piet in Best en regio Eindhoven, waarbij we vele kinderen hebben mogen blij maken. We bezoeken ook verschillende scholen en kinderdagverblijven in de Gemeente. Ondertussen droomden we van nieuwe manieren om kinderen te bereiken en ze een onvergetelijke sinterklaas te bieden.

In december 2015 hebben we het plan opgepakt om ons in te gaan zetten voor een televisie serie en een kindervoorstelling in het Tejaterke. Dit was het begin van de realisatie van onze dromen. Om deze dromen uit te kunnen realiseren hebben we de Stichting SinterBest opgericht, die als doel heeft het organiseren van culturele activiteiten voor kinderen.

Onze grootste droom is een jaarlijks terugkerende show in ‘t Tejaterke en wellicht daarbuiten. Hiervoor hebben we onze eerste stap gezet.

De televisieserie

Inmiddels is de Televisie Serie in de afrondende fase en zal de eerste aflevering op 7 november as. op omroep Best, Youtube en verschillende scholen binnen Best worden uitgezonden. Het Bestse Sinterklaasverhaal is geschreven door Ben Pronk en geregisseerd door Jan Rauh. Mede dankzij vele vrijwilligers uit Best en omgeving tot stand gekomen.

Theatershow

Naar aanleiding van het televisie verhaal hebben we een script voor een theatershow laten schrijven door Michelle van Daalhoff.

In de theatershow komen verschillende herkenbare pieten terug die ook in de televisieserie hun aantreden doen.

De theatervoorstellingen gaan op 27 november in première met 2 voorstellingen op deze dag. Een derde voorstelling, te spelen op Woensdag 30 november, is inmiddels al uitverkocht door Dansschool Batico en Gemeente Best.

Trees de Gast zal de regie voor haar rekening nemen.


 

Het Verhaal

De voorstelling verteld de gebeurtenissen over de verschillende pieten met als rode draad de sjaal van Piet Lepu (De onderduik/afluisterpiet in de televisieserie). Hij heeft namelijk een prachtige oranje sjaal gekregen van Sinterklaas. Echter is hij deze kwijt geraakt.

Piet Lepu durft nu Sinterklaas niet onder ogen te komen. Laat hij nu net de piet zijn die precies weet wat elk kind op zijn verlanglijstje heeft staan. Sinterklaas is dan ook druk op zoek naar Piet Lepu.

Ondertussen bereidt piet Uniko een verassing voor. Een heuse modeshow voor Sinterklaas. Alleen werken de andere pieten niet echt mee. Piet Pallandro is veel te moe, Piet Gallito heeft het te druk met schrijven en hoofdpiet Pedro moet natuurlijk alles regelen.

Piet Popita ziet het wel zitten, ze wordt een echt model en gaat op zoek naar een mooie Jurk.

Naast de pieten zijn juffrouw Mien en 2 agenten aanwezig die voor moeilijkheden en oplossingen zorgen.

Zou het allemaal goed komen? Kan het sinterklaasfeest doorgaan nu Sinterklaas niet weet wat ieder kind op zijn verlanglijstje heeft staan?

Dit hele feest wordt bijgestaan door een live band ondersteund door Piet Paris.

Het beloofd een gezellige interactieve show te worden met als afsluiting natuurlijk een Meet en Greet met Sinterklaas en zijn pieten. En zullen er nog kadootjes zijn?

Ondersteunen?

Graag zouden wij financieel en/of met materieel ondersteund worden om dit project tot een succes te maken. Waarbij we de kinderen een onvergetelijke dag willen bezorgen.

Als tegenprestatie bieden we advertentieruimte aan in onze voorstellingboekjes en in de foyer.

Denk hierbij ook aan een goodiebag met reclamefolders, kortingsvouchers en klein speelgoed.

 

Wij hopen op uw steun!

Voor vragen mag u altijd contact opnemen.

 

Met vriendelijke groeten,

Stichting SinterBest

Vincent Knuever                                            Peter sr. Millenaar

Tel: 06-51878875                                               Tel: 06-24800125

info@vkentertainment.nl                                 sint@onsmail.nl

Sponsoren:

              milsky                                           logo-dorpsplein