FAQ’s

Voor welke Leeftijd is de voorstelling geschikt?
Voor alle leeftijden is de voorstelling geschikt

Vanaf welke leeftijd moet je betalen?
Kinderen vanaf 1 jaar betalen een kaartje.

Moeten ouders/verzorgers/begeleiders ook een kaartje kopen?
Jazeker, ze gebruiken een stoel en mogen ook volop meegenieten van de voorstelling. Voor Sinterklaas zijn we allemaal nog kinderen. 😉

Hoelang duurt een voorstelling?
We spelen een kindervoorstelling, daarom zijn onze voorstellingen afgestemd op de jongste kinderen. Een voorstelling duurt maximaal 50 min.

Is er een pauze in de voorstelling?
Nee, er is geen pauze.

Waar kan ik kaartjes kopen?
Online via onze webshop. Deze opent eerder dan de fysieke kaartverkoop.
Aan de service balie van beide Plus Supermarkten Ton Henst en Erwin Kenter in Best. Hier kunt u ook voor korting sparen. Zodra de kortingsactie begint kunt u daar aan de kassa de kaartjes kopen.

Ik heb geen kaartjes gehad via mijn bestelling op de webshop.
Dat klopt. Uw factuur is tevens uw ticket. Meld u een half uur voor de voorstelling aan de kassa in ’t Tejaterke. Met uw factuur krijgt u toegang tot de voorstelling. Dit mag per telefoon of uitgeprint.

Moeten kinderen blijven zitten?
Nee, zeker niet. We hebben een show die afgewisseld wordt met muziek en dialoog. Daarin worden de kinderen zeker ook betrokken. Om de kinderen helemaal in het verhaal te laten komen, liggen er voor de tribune matten waarop de kinderen mogen plaats nemen. Samen met een paar zaalpieten gaan zij de voorstelling bekijken.

Kunnen we op de foto met Sinterklaas en zijn Pieten?
Jazeker, na de voorstelling wordt er tijd en ruimte gemaakt om met alle leden van de cast op de foto te gaan. Dus ook sinterklaas en natuurlijk je favoriete piet.

Welke kleur hebben jullie pieten?
Wij willen niet mee gaan in de hype van roetveeg of andere soorten pieten. Dit heeft meerdere redenen.

  1. Zonder onzer zwarte vriend kunnen we de voorstelling niet maken, veel locals nemen deel aan het proces. Het risico bestaat dat kinderen een Piet opeens gaan herkennen als de buurman of de papa van. Om dit te voorkomen nemen we al verdere voorzorgsmaatregelen, het verminderen van de kleur zou voor ons een onoverkomelijk probleem zijn.

2. De discussie die gevoerd wordt vinden wij een verkeerde discussie. De pieten stammen niet af van slaven en we proberen zeker geen mensen met een donkere huidskleur na te bootsen. Het zijn fictieve figuren. Wij zijn tegen racisme of pesten en vinden zeker dat daar een discussie gevoerd mag worden, maar wel met de juiste argumenten. Het laten verdwijnen van de figuur van Piet zoals wij hem kennen, zal er niet voor zorgen dat pest gedrag afneemt. Wij zijn van mening dat Pestgedrag bespreekbaar gemaakt moet worden door betrokken volwassenen. (lees ouders/verzorgers, leerkrachten, etc.) Als de figuur piet wordt weggehaald, zijn wij van mening dat er wel een andere vergelijking in de plaats komt. Dit is onzinnige symptoom bestrijding en wortels van het probleem negeren.

3. De oorsprong van zwarte piet stamt af van oude rituelen. Het is cultureel erfgoed en beschermt. Mocht u meer informatie willen, dan verwijzen wij u graag door naar het sint en pietengilde. http://sintenpietengilde.nl/

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!